12 January 2019

Het verschil tussen non-woven, katoenen en polyester tassen

Wat is nou het verschil tussen alle verschillende materialen en voor welk materiaal kunt u het beste kiezen? De keuze van het materiaal wordt makkelijker als u een beeld heeft van het verschil tussen de materialen. In deze blog zal dat worden uitgelegd!

 

Non-woven tassen

Non-woven is een materiaal dat is gemaakt van polypropyleen. Polypropyleen is een textielsoort die niet geweven of gebreid is. De stof bestaat uit kleine vezels die samen worden gebracht met een soort lijm. Een non-woven tas is een tas gemaakt van honderd procent milieuvriendelijk materiaal. Met de non-woven tassen zult u duurzaamheid uitstralen naar uw klanten. Ook is het materiaal erg stevig, waardoor het redelijk wat gewicht aankan. Non-woven tassen zijn makkelijk schoon te maken door de tas schoon te vegen.

Katoenen tassen

Katoenen tassen worden natuurlijk gemaakt van katoen. Katoen is een zachte, eencellige vezel, die groeit uit de opperhuid van de zaden van de katoenplant. Deze vezel wordt tot draden gesponnen, waar vervolgens zacht en luchtdoorlatend textiel van wordt gemaakt. Het verschil tussen katoen en non-woven is dat katoen sterker is. Dit komt doordat katoen een zwaarder materiaal is. Gaat u voor stevigheid? Kies dan voor katoenen tassen. De katoenen tassen kunnen makkelijk schoon gemaakt worden door ze gewoon in de wasmachine te gooien. Voor gedetailleerde onderwerpen is de katoenen tas het meest geschikt.

Polyester tassen

In ons assortiment vindt u naast non-woven en katoenen tassen ook polyester tassen. Polyester is een zogenaamde polymeer. Bij polyester tassen wordt thermoplastisch (onder invloed van thermische omstandigheden smeltend) polyester gebruikt. De korrels van dit materiaal worden in een spinmachine gesmolten en vervolgens gevormd tot filamenten. Filamentgaren kan gebruikt worden om bijvoorbeeld te weven of te breien. Daarnaast kunnen de filamenten tot vezels gehakt worden en vervolgens vermengd met katoen tot vezelgaren gesponnen worden. Polyester is dus een synthetische vezel die door middel van een chemisch proces gemaakt wordt. Het materiaal is erg glad, sterk en licht. Ook neemt polyester weinig tot geen vocht op. Het schoonmaken van polyester is echter wel lastig en de stof is bovendien brandbaar.